Alufelgi - Które firmy produkują dobre alufelgi?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sebowroc
    Classic
    • 2011
    • 2

Tak, poniżej 5st czyli 4 i niżej , spręzarka się nie załączy.
  • Voit
    Elegance
    • 2010
    • 816

Firm oferujących felgi aluminiowe jest bardzo wiele, które z nich są godne polecenia?
    Kto produkuje felgi fabrycznie montowane w Skodach?
    Których firm unikać?

Komentarz

• Tony065
      RS
      • 2009
      • 2487
      • Octavia I (1U2)
      • ARX 1.8 20VT 150 KM

Spider'y do OI RS robił Borbet, te z 4x4 nie wiem kto, ale są "pancerne". Oponę rozwaliłem, ale felgi cała :szeroki_usmiech
      A unikać wszelkich "chinoli" za 1000zł/kpl.
      Black Pearl, Elegance & RS LOOK
      @ by Tune-up Gdańsk
      TDI VP++ i jeszcze rośnie
      Antek

Komentarz

• Big
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6389

Zamieszczone przez Voit
        Kto produkuje felgi fabrycznie montowane w Skodach?
        Ronal. np. Vegi w O II oraz Tryfidy w S II są produkowane przez tę własnie firmę.
        Zamieszczone przez Voit
        Których firm unikać?
        Chińczyków i no name.

Natomiast polecam alumy polskiej firmy ATT. Bardzo dobra jakość za przyzwoitą cenę.
        Czarny Elegance

Komentarz

• dato
          L&K
          • 2012
          • 1431

Dezent robi bardzo dobrą robotę za przyzwoite ceny. Ogólnie wszystkie "markowe" - renoma i cena nie biorą się niestety z powietrza. Osobiście nigdy nie widziałem jakiegokolwiek sensownego (chyba mawet żadnego) testu felg... ALCAR jest dobrym dilerem, popatrz co pozycjonują (z listy wyszukiwania google): "AEZ, DOTZ, DEZENT, ENZO"...
          Enzo jest wieloletnim dostawcą felg "Pseudo-Seata" i z tej grupy cieszą się chyba najgorszą opinią.

Nie chcę robić za znawcę, bo w życiu żadnej alufelgi skutecznie nie rozwaliłem, ale nie jeździłem też na niczym poniżej Enzo w Żony Seacie (a na tym też mało). Z AEZ niejedną dziurę zaliczyliśmy i żyły. Wszystkie ORI jakie miałem dużo znosiły. Kilka razy rozpirzyłem stalówki.

Wszystkie opowieści jakie słyszałem potwierdzają tezę, że im tańsze i bardziej z Chin, tym więcej plasteliny w aluminium - niestety - CCC...

I, żeby nie było - nie znoszę sytuacji, jak "coś mi bije", albo auto "samo jedzie gdzie chce" (nie tak jak ja przewiduję i chcę). Zawsze sezonową wymianę robię z przeważeniem, a jak mi coś nie pasuje wracam do usranej śmierci - jestem pod tym względem bardzo upierdliwym Klientem. Więc skoro piszę, że AEZ przeżyły, mam na myśli, że były proste, a nie tylko całe
          ATT nie znam. Alcar mogę polecić - umieją doradzić.

Komentarz

• MarcinM
            Classic
            • 2010
            • 22

Jak szukasz czegoś w rozsądnych cenach, to felgi Alcarowskie są jak najbardziej godne polecenia.
            Poszukaj także czegoś z Ronali, CMSów czy Stil-Auto - są to europejscy producenci, oferujący przyzwoitej jakości felgi i co ważne, każda z tych firm robi lub robiła felgi na pierwszy montaż dla różnych producentów samochodów, a to świadczy o gwaracji dobrej jakości.

Super wyglądające repliki, które pachną ryżem, możesz od razu sobie odpóścić, bo jest to tylko strata kasy i nerwów, no chyba, że chcesz sprzedać samochód na wiosnę ;-))

Komentarz

Pracuję...